image Arkivfoto
Ingolf Skafte
17. oktober 2016 kl. 10:37

Taastrup FC spillede lørdag den 15. oktober på hjemmebane mod rækkens tophold fra Herlev, så der var på forhånd lagt op til en vanskelig opgave for Taastrup.

TFC viste gode takter fra kampens start.  Det gav resultat allerede efter 6 minutter. Julius Lip tog et par gode driblinger på kanten af straffesparksfeltet og trykkede af. Skuddet blev blokeret i Herlevs forsvar, men Tonni Adamsen var hurtig og opfangede bolden. Han tog en god dribling og placerede behersket bolden i mål til en 1-0 føring til TFC.

I perioden herefter vekslede spillet med farlige forsøg i begge ender. Efter 17 minutter havde Herlev et virkelig stor chance efter frispark, hvor en Herlev-angriber headede hårdt mod mål. TFC’s målmand Mads Henriksen kom imidlertid godt ned og halvklarede forsøget, hvorefter bolden tog stolpen inden Mads kom ned og holdt bolden i sin favn.

I de efterfølgende 10 minutter havde TFC 3 gode forsøg, først ved Mohammed Youssuf, hvor målmanden fik reddet. Kort tid efter var det Tonni Adamsens tur, men hans skud gik lige over mål. Nogle minutter efter var Daniel Marcussen på spil. Efter et intenst klumpspil havnede bolden hos Daniel. Hans afslutning tæt fra mål gik desværre lige over målet.

Herefter overtog Herlev mere og mere af spillet og tilspillede sig flere store chancer, den største efter 35 minutter, hvor Mads Henriksen fik halvklaret forsøget, hvorefter Daniel Marcussen reddede riposten på selve målstregen. Heldigvis reddede TFC stormen af og kunne gå til pause foran med 1-0.

Efter pausen var det som om Herlev strammede skruen yderligere og satte sig helt på kampen. Herlev spillede virkelig stærkt og det var i 2. halvleg tydeligt, at det var topholdet, der var på besøg i Taastrup Idrætspark. Holdet tilspillede sig en del store målchancer og efter 59 minutter gik det galt. En Herlev-angriber foretog nogle flotte driblinger i højre side og bragte sig på skudhold, hvorefter han med et behersket spark placerede bolden i mål ved fjerneste stolpe til udligning til 1-1.

I minutterne herefter lagde Herlev endnu mere pres på TFC og tilspillede sig faktisk målchancer på stribe.  Efter 66 minutter lykkedes det TFC’s forsvar at få spillet en lang bold frem til Julius Lip. Han tog et par træk ind i banen og fra kanten af straffesparkefeltet trykkede han af med sit venstreben. Bolden gik under målmanden og i mål til en måske ikke helt retfærdig 2-1 føring til TFC.

Herlev fortsatte det voldsomme pres mod TFC’s mål og efter 69 minutter blev det endnu vanskeligere for TFC, da Daniel Marcussen hårdt presset blev udvist. Der kan ikke indvendes noget mod denne dom.

TFC kom herefter om muligt under yderligere pres, men holdet fightede forbilledligt.  Herlev tilspillede sig mange målchancer, men skulle alligevel helt hen til det 86. minut inden det lykkedes at udligne. Herlevs venstre wing driblede glimrende til baglinien og lagde bolden ind foran mål til bageste stolpe, hvor en Herlev-angriber forholdsvis ugenert kunne sparke bolden i mål til udligning til 2-2.

Herlev lugtede nu muligheden for sejr og fortsatte det flotte og målsøgende spil uden at det lykkedes at score. Hjemmepublikummet begyndte at tro på, at deres helte kunne redde det ene point hjem, men 4 minutter ind i overtiden kom pulsen endnu højere op. Herlev lagde en lang diagonalbold fra venstre side og pludselig var en Herlev-angriber alene med målmand Mads Henriksen, der lavede straffespark. I første omgang slap Mads med guld kort, men i tumulten herefter gav dommeren Mads rødt kort. Simon Lindgren, der tidligere har vist gode evner på målmandsposten, blev sat i mål. Han reddede mirakuløst Herlevs ikke så velplacerede straffespark og i sekunderne herefter fløjtede kampens dommer kampen af til slutstillingen 2-2. Selv om TFC førte 2 gange i kampen og Herlev først fik udlignet i kampens sidste minutter, var TFC-spillernes store jubel fuldt forståelig. Holdet var presset helt i bund i hele 2. halvleg. Det var virkelig flot og nok også lidt heldigt, at holdet hentede det ene point i denne særdeles spændende og også meget dramatiske kamp. Det er blot ærgerligt, at holdet i de næste 2 kampe må undvære de 2 spillere, der fik rødt kort.

TFC ligger fortsat på 5. pladsen i puljen. Næste kamp er på udebane mod rækkens bundhold Kalundborg, der dog i week-endens kamp mod Stenløse var tæt på at hente holdets første point her i efteråret, idet Stenløse scorede sejrsmålet i overtiden. TFC skal derfor være koncentrerede, når holdet på søndag den 23/10 drager til Kalundborg. Kampstart er kl. 13:00..