HS1 - Taastrup FC fik fortjent det ene point mod topholdet

image Arkiv foto
16. maj 2016 kl. 12:29

Taastrup FC’s DS-hold spillede pinse lørdag hjemmekamp mod rækkens absolutte tophold FC Sydvest 05 fra Tønder.

Taastrup lagde stærkt ud og pressede Tønder fra kampens start. Taastrup tilspillede sig en del hjørnespark i kampens start uden at det dog gav egentlige målchancer. Efter 10 minutter havde Martin Olsen et godt langskudsforsøg, der gik forbi målet.

Efter 25 minutters spil bragte Tønder sig stik imod fordeling af spil og chancer foran med 1-0.

En Taastrupforsvarer spillede bolden tilbage i målfeltet. Målmand Oliver Lip var noget presset og valgte at tage bolden op i hænderne på kanten af målfeltet ude i venstre side. Dommeren vurderede situationen korrekt til at være en ulovlig tilbagelægning og dømte indirekte frispark. I første omgang placerede dommeren bolden på stregen af målfeltet ude i venstre side. Herefter rykkede han bolden ind på stregen mere lige for mål. Få sekunder efter rykkede dommeren bolden tilbage til den første placering for til sidst at rykke den tilbage mere lige for mål. En Tønder-angriber placerede herfra bolden oppe i højre side i målet uden om Taastrups mur. Det var en noget kontroversiel måde at dommeren håndterede afviklingen af det indirekte frispark på, men under alle omstændigheder førte Tønder nu med 1-0.

Efter 31 minutter var Taastrup tæt på at få udlignet. Efter en meget flot dribletur inde i straffesparksfeltet var Julius Lip alene med målmanden, der dog i sidste øjeblik fik pareret Julius’ skud.

Taastrup fortsatte det gode spil og havde yderligere et par pæne målchancer i første halvleg. Yasin Altinkaya havde et farligt hovedstødsforsøg efter hjørnespark og Julius Lip et godt skudforsøg fra tæt hold. Desværre gav ingen af forsøgene mål, så Taastrup måtte gå til pausen bagud med 0-1.

Taastrup kørte ufortrødent videre efter pausen. Holdet spillede med god energi og kombinationerne flød langt hurtigere end i de foregående kampe. Efter 63 minutter havde Mickey Mikander et meget farligt forsøg, hvor målmanden blev passeret. En forsvarsspiller fik bolden sparket væk og uheldigt for Taastrup vurderede dommeren, at dette skete inden bolden havde passeret mållinien.

Tønder havde også deres chancer bl.a. et par forsøg på overliggeren. Da Taastrup manglede den sidste præcision i afslutningerne, var publikum begyndt at indstille sig på, at det nok blev til endnu en sejr til topholdet, men Taastrup ville det anderledes. Mickey Mikander var efter 87 minutter i en intens nærkamp med en modstander nærmest på baglinien i højre side. Det lykkedes Mickey at få kontrol over bolden. Han lagde et godt indlæg ind i feltet, hvor Julius Lip med et meget behersket hovedstød placerede bolden i en bue over Tønders målmand, der var placeret lidt ude af sit mål.

Jublen over det udlignende mål var stor i Taastrup Idrætspark. Det var en meget fortjent udligning.

Da dommeren efter 3 minutters overtid fløjtede kampen af til det uafgjorte resultat 1-1, kunne Taastrups spillere se tilbage på en glimrende kamp, hvor man faktisk ikke kunne se, at det var det absolutte tophold, der mødte et hold fra nederste halvdel. Efter kampen erklærede cheftræner Tommy Olsen sig særdeles tilfreds med sine spilleres indsats og det uafgjorte resultat. Kampen er et godt rygstød for Taastrup inden sæsonens sidste 5 kampe, der skal afgøre om Taastrup FC også efter sommerferien skal spille i Danmarksserien. Nedrykningsspørgsmålet er grundet omstrukturering af turneringen efter denne sæson et noget kompliceret spørgsmål, hvor nedrykningen  er afhængige af såvel hvilke hold, der rykker ned fra 2. division som hvilke hold, der rykker op fra de lokale serier.

Taastrup møder på lørdag den 21. maj kl. 15:00 Rishøj Boldklub fra Køge. Kampen spilles på udebane. Det er en meget vigtig kamp for begge hold, idet Rishøj er eet af de hold, som Taastrup kæmper med om at undgå nedrykning fra Danmarksserien.