HS1 - Taastrup FC måtte nøjes med uafgjort i Kalundborg

image Arkiv foto
19. juni 2016 kl. 22:11

Taastrup FC’s DS-hold spillede lørdag den 18. juni forårets sidste kamp, der skulle afgøre om holdet kunne forblive i danmarksserien. Kampen blev spillet på Munkesø Stadion mod det lokale hold fra Kalundborg. De 2 hold lå inden kampen med hver 30 point. Med en sejr ville Taastrup FC sikre sig forbliven i rækken. Kampens meget store betydning havde fået ikke færre end 100 lokale fans til at tage turen med til Kalundborg.

Kampens store betydning kunne ses fra kampens start. Det kneb for begge hold at få gang i det etablerede spil. I løbet af første halvleg spillede begge hold sig dog frem til en del målchancer uden at det førte til scoringer.

Vi skulle helt hen til halvlegens sidste minut inden der kom gang i scoringen. Yasin Altinkaya førte bolden frem i højre side. Han besluttede sig meget fornuftigt til at tage chancen fra 25 meters afstand. Med et fantastisk udadskruet ventrebenshug bankede Yasin bolden helt op i trekanten uden chance for Kalundborgs målmand og sikrede derved sit hold en halvlegsføring på 1-0. Meget flot mål.

Én dejlig afslutning på første halvleg for TFC. Starten på 2. halvleg skulle vise sig at blive lige så flot, idet Mickey Mikander efter 45 sekunder gjorde det til 2-0. Efter en være blevet spillet fri med Kalundborgs målmand placerede han sikkert bolden i mål.

Optimismen var herefter stor på TFC-tribunen. Desværre skulle der kun gå 10 minutter inden Kalundborg blev lukket ind i kampen. Et ellers ikke så farligt skudforsøg fra Kalundborg blev rettet af på vej mod mål så bolden kunne gå i mål uden chance for målmand Magnus Hoffmann til reducering til 1-2.

Selv om nervøsiteten herefter bredte sig på TFC-holdet, tilspillede holdet sig alligevel et par gode målchancer i de kommende minutter først ved Silius Motlach og senere ved Mickey Mikander efter en flot aflevering fra Tonni Adamsen.

Det var derfor som en spand koldt vand i hovedet, at Kalundborg fik udlignet til 2-2 i det 70. minut.  Yasin Altinkaya satsede på at komme først på bolden i venstre side, men kom desværre for sent. Kalundborg udnyttede straks overtallet og stillingen var igen lige.

Der skulle kun gå 3 minutter inden Taastrup igen bragte sig foran. På en perfekt halvflugter gjorde Silius Motlach det til 3-2.

Der skulle igen kun gå 3 minutter inden den næste scoring. Denne gang var det Kalundborgs tur og stillingen var 3-3.

Taastrup FC pressede godt på mod slutningen. Opspillet var desværre lidt for langsomt og meget nervøst, men med 2 minutter tilbage fik TFC tildelt et frispark et par meter uden for straffesparksfeltet. Tonni Adamsens afslutning tog overkanten af overliggeren. Trods et ihærdigt pres fra TFC i overtiden lykkedes det ikke at få scoret det afgørende mål, så holdet måtte tage til takke med uafgjort 3-3.

Da Oure vandt deres kamp mod B 1909 sluttede Kalundborg, Oure og Taastrup med hver 31 point. ´Da Taastrup har den dårligste målscore, slutter holdet fjerde sidst i puljen. Denne placering betyder at holdet er afhængig af resultaterne i diverse oprykningsspil:

1. Vejgaard, Greve og Kastrup spiller om to pladser i 2.div., vi skal håbe at BÅDE Greve og Kastrup rykker op. 1) Vejgaard, Greve og Kastrup spiller om to pladser i 2.div., vi skal håbe at BÅDE Greve og Kastrup rykker op.1) Kastrup, Greve og Vejgaard spiller om to oprykningspladser til 2. division. Her skal Greve og Kastrup rykke op.

2. RB 1906 fra Roskilde og Skovshoved spiller mod et fynsk og et jysk hold om oprykning til danmarksserien. Her skal enten RB 1906 eller Skovshoved slutte dårligst.

Disse kampe spilles inden for de næste 1 ½ uge. Først den 28. juni er det afgjort om Taastrup FC kan fortsætte i danmarksserien efter sommerferien eller om holdet må ned i sjællandsserien.

Det er set i bakspejlet utrolig ærgerligt at TFC på denne måde er afhængig af andre holds resultater. Man kan altid pege på mange kampe, hvor holdet kunne have sikret sig det ene point mere, der havde afgjort sagen. Det mest ærgerlige er måske det store nederlag på 0-7 til Roskilde KFUM for 3 uger siden. Et nederlag på 0-4 i denne kamp havde været tilstrækkeligt til at TFC var sluttet bedre end Kalundborg, men sådan er fodbold jo som en kendt dansk landstræner udtalte for snart mange år siden.1) Vejgaard, Greve og Kastrup spiller om to pladser i 2.div., vi skal håbe at BÅDE Greve og Kastrup rykker op.

Som et lille plaster på såret har Taastrup FC i den forgangne uge sikret sig plads i 1. runde i DBU’s pokalturnering med en sejr over Lundtofte. Holdet måtte ud i straffesparkskonkurrence inden sejren var hjemme. 1. runde spilles i uge 32. Da der her indtræder divisionshold i pokalturneringen, bliver det spændende at se om TFC får mulighed for en hjemmekamp mod en stærk modstander. Der trækkes lod i den kommende uge.

Taastrup FC siger tak for den store støtte til holdets mange fans her i foråret og ser frem til, at støtten vil fortsætte i efteråret uanset om holdet skal spille i danmarksserien eller i sjællandsserien. God sommerferie til alle.