Menu

Mikrobold

Alle 3-5 årige børn kan starte til Mikrobold i Taastrup FC. 

Går dit barn rundt med en fodboldspiller i maven?

Eller har hun/han bare lyst til at lege med en bold?

Alle 3-5 årige børn kan deltage i

Mikrobold i Taastrup FC

 

KAMPKLAR:

I bedes alle opdatere jeres børns profiler med billede, adresser, telefonnr., fødselsdato osv. Dette gør det en del nemmere at navigere rundt på kampklar.
Det er jeres barns profil, med barnets oplysninger IKKE jeres (voksne).
Vi håber i vil tilmelde/afmelde jeres barn til træning. På denne måde giver i træner teamet bedre muligheder for at planlægge.

Ideen/filosofien/tanken om Mikrobold:

Mikrobold henvender sig til små børn der ønsker at spille fodbold, den primære målgruppe er børn i alderen 3-5 år .
Mikrobold har til formål at introducere øvelser og lege, der er tilpasset børnenes motoriske alder, og samtidigt sikrer, at børnene bliver taget med ind i det sjove og spændende fodbold univers i løbet af træning.
De forskellige øvelser opfattes som udviklende tryghedsrejser til boldspil og bevægelse, hvor børnene blandt andet kommer til at opleve succes med og uden bold.
I udviklingen af Mikrobold har det været meget vigtigt at få det til at handle om leg. Børn bliver inspirerede af at være i et legeunivers, og meningen er, at de herigennem kommer til at synes, at det er sjovt at være i fodboldklubben.

VIGTIGT! VIGTIGT! VIGTIGT!
Hvis et barn hellere vil lege end lave øvelser og spille fodbold er det helt i orden, vi stiller ingen krav til børnene og her er det mindst lige så vigtigt at forældrene heller ingen krav stiller til børnene.
En del af de mindste børn kan ikke rumme alle de indtryk de får over så lang en periode, de har derfor behov for at foretage tingene i deres egen rækkefølge og tempo.
Det kan være de vil hygge lidt med far, mor eller nogen af de andre børn der leger ved siden af banen, det kan også være de vil have en kiks en banan eller lidt at drikke (Vand) inden de igen er klar. Forældrene medbringer selv spise og drikkevarer (Vand) som barnet fortærer under træningen. I bedes venligst lade slik, chips, chokolade, sodavand osv. blive hjemme.


Der er derfor meget vigtigt at forældrene giver plads til at børnene veksler mellem leg og fodbold.
Alle disse afbræk i fodbolden er helt normalt for børn i den alder. Mange forældre antager fejlagtigt at deres barn derfor ikke er interesseret i at spille fodbold og derfor venter de, til de mener barnet er klar til at spille fodbold. Vores erfaring er modsat, nemlig at de børn der fortsætter får et forspring på fodboldfronten.


Børnene bruger i høj grad deres øjne til at suge indtrykkene til sig og de lærer meget uden at deltage men ved bare at være tilstede. Derfor kære forældre, lad børnene spille bold med hvad der hører sig til af hyggelige lege og pauser.
Udover at de får god motion LÆRER de også at spille fodbold.


Nogle af de mindste børn vil de første gange blive så mættede af indtryk, at de går mentalt kolde og bør stoppe før tid. Grunden er b.la. at vi kan være op imod 50 mennesker tilstede og det skal de lige vænne sig til, over et stykke til. Det er derfor helt ok at gå hjem før træningen er slut.

Under træningen:
Det er forbudt at træne sit eget eller andres børn under træningen.
Det er træneren der træner børnene, det er derfor de er der!
Selv voksne mestrer ikke at få flere beskeder på samme tid og udføre dem.
Derfor kære søde forældre, i bedes lade være med at fortælle jeres barn hvad de skal gøre under træningen. I må meget gerne være støttende og rosende, og gerne rose de andre børn også.
Har barnet brug for hjælp under træning i en øvelse, træder i blot ind på banen og hjælper.

Påklædningen afhænger af vejret!!!! Fodbold trøjer og shorts kan godt tages på uden på en jakke og bukser. Det er vigtigt at barnet har den rette mængde tøj på. Hvis der er lange perioder hvor barnet helle vil sidde og hygge, er det vigtigt at de ikke fryser her.

God skik.
Hils gerne på en af trænerne.
Før træning kommer barnet over til en træner og siger hej, ved evt. en highfive.
Efter hver træning, vil vi også meget gerne have at børnene siger farvel, dog kan nogle børn efter træning være trætte og fyldt helt op med nye indtryk, og så er det helt fint ikke at sige farvel.

Venlig Hilsen
Mikro bold Træner Team.

Luk