Menu

Sol, Ziegler og søde polakker på Nybolig Park

image Borgmester Michael Ziegler holdt en officiel tale på vegne af Høje Taastrup Kommune
Niels Christian Odgaard
24. juni 2019 kl. 23:09

35 spillere, trænere og forældre fra Taastrup FC’s polske venskabsklub Lechia indtog i den forgangne weekend Nybolig Park.

 

Polakkerne ankom fredag eftermiddag efter en 13 timers køretur og blev indkvarteret på Borgerskolen. Her blev de mødt af friske forældre, der serverede hjemmelavet lasagne i lange baner.

 

Lørdag stod den på fodboldstævne, hvor der blev dystet i U11, U12 og U14-rækkerne. Ud over polakkerne var flere lokale klubber også inviteret for at give stævnet noget ekstra tyngde.

 

Stævnet blev åbnet 9.45, hvor borgmester Michael Ziegler holdt en officiel tale på vegne af Høje Taastrup Kommune, der støttede stævnet med 10000 kroner. Justyna Bahl, mor til Alexander på U12-holdet, sørgede for en præcis oversættelse, så polakkerne forstod hvert et ord. Det vakte stor glæde.

 

På banerne blev der dystet til 15.00, og de tekniske lækkerier ville ingen ende tage. Vejrguderne leverede til UG, og solen bagte ned over anlægget.

 

18.00 var der gjort klar til spisning, fest og underholdning i det flotte klubhus. De polske og danske drenge fik byg-selv-burgere, mens der blev serveret oksesteg til de voksne. Efter maden blev der overrakt gaver og præmier.

 

Så troede nogle måske, at aftenen gik mod sin afslutning, men sådan skulle det ikke gå, da der var aftalt landskamp på opvisningsbanen. Lechia stillede med et kombineret hold af trænere og forældre, mens Taastrup FC stillede med 11 motiverede forældre. Der blev gået til makronerne, og den ordinære kamp endte 3-3. I straffesparkskonkurrencen var polakkerne kølige og tog sejren med tre sikre spark. 

 

Kampen blev behørigt evalueret på terrassen, hvor den skønne sommeraften rigtig blev nydt, og 22.00 var det godnat.

 

Søndag var der nemlig også program, men det involverede ikke bolde, støvler og benskinner. Derimod var der mødetid 10.00 ved Badesøen i Albertslund. Denne dags aktiviteter blev financieret af Taastrup FC’s venner, så der var entre og velsmagende frokost plus sodavand til alle drenge og ledere.

 

Vejret var igen perfekt, hvilket gjorde mulighederne for vandpjask, leg og hygge optimale. De friske drenge kunne ikke bede om mere.

 

14.30 drog spillere, trænere og forældre fra Lechia tilbage mod Polen igen. De var trætte, men meget glade, og inden de satte sig ind i bussen, blev der råbt “Vi ses”, for næste år skal Taastrup FC på besøg i Polen.

 

Hvordan kommer sådan en weekend så i stand? Der ligger en formel kontakt mellem Lechia og Taastrup FC, men ellers har en aktivitetsgruppe bestående af forældre, trænere og support fra bestyrelsen været i gang siden december 2018.

Alle interessenter har bakket op, og Kvickly, Taastrup Vinhandel samt forældre har også været sponsorer. Et meget stort antal frivillige har løbet solen sort med deres respektive opgaver. Derudover har Magdalena Hermansen med polske rødder været en uvurderlig hjælp i hele forløbet. 

 

Fodbold danner bånd på tværs af grænser! Dette er ikke en floskel, hvilket man så i sin fineste form ved dette venskabsstævne.