Menu

Børnehave til fodbold

image
24. februar 2023 kl. 13:54

Et nyt og utraditionelt samarbejde har set dagens lys i Høje Taastrup Kommune.

På initiativ af Kultur og Fritid, Høje Taastrup Kommune er der blevet etableret et samarbejde mellem børnehaven Kogletræet og fodboldklubben Taastrup FC.

Hver tredje torsdag besøger børnehaven fodboldklubben, der står parat med instruktører og så får de 3-5 årige børn fra Kogletræet lov til at prøve kræfter med fodboldens glæder og oplevelser.

Foreløbig er der aftalt en prøveperiode frem til sommerferien, men at måle på børnenes engagement allerede ved det første besøg, er der meget der tyder på, at det kan gå hen og blive en længerevarende succesoplevelse for alle parter.

Sofie Aabo, Idræts- og bevægelseskonsulent i Fritids- og Kulturcenter, Høje Taastrup Kommune udtaler:

”Vi har kickstartet Børnehavebold i samarbejde med børnehaven Kogletræet og fodboldklubben Taastrup FC. Sammen håber vi, at eftermiddagene med bold kan være med til at skabe bevægelsesglæde hos børnene, understøtte og inspirere det pædagogiske personale ift. arbejdet med motorisk udvikling og bevægelse i hverdagen samt give foreningen mulighed for at synliggøre sig selv overfor børnefamilier i lokalområdet. Allerede første gang oplevede vi forældre hoppe ind og spille fodbold med deres børn i afhentningen. Samtidigt fik foreningens trænere snakket med flere forældre som viste interesse for klubbens holdtilbud til børn. Det var generelt en rigtig god opstart med glade børn og voksne på banen.”

Ane Mortensen, pædagogisk leder i børnehaven Kogletræet tilføjer:

"Da vi blev kontaktet af Sofie fra kultur og fritid om et muligt samarbejde, var vi slet ikke i tvivl om, at dette var et projekt vi gerne ville være med til. Vores umiddelbare tanker var at vi udover muligheden for at arbejde med krop og bevægelse, og styrke børnenes motoriske udvikling, også fik en stor mulighed for at introducere Kogletræets børn og familier for de glæder og det fællesskab som knytter sig til det at være en del af et foreningsliv. Alle Kogletræets børnehavebørn deltager, og sammen med 4 dygtige instruktører fra klubben, og alle de trygge voksne fra Kogletræet, bliver de introduceret for forskellige lege med bold. Instruktørerne har ansvaret for lege og aktiviteter, og de voksne fra Kogletræet støtter op om aktiviteterne, og sikrer at alle børn har lige adgang til deltagelse i fællesskabet, på det niveau de hver især mestrer, og vi nyder at se hvordan børnene stille og roligt udvikler mod og kompetencer til at prøve noget nyt.

Samtidig er det til stor glæde for os at opleve hvordan forældrene, også bliver grebet af stemningen på banerne og på ganske naturligvis deltager i aktiviteterne, og/eller låner en bold og spiller videre med deres og andres børn i forbindelse med afhentning. Alt i alt er børnebold allerede en kæmpe succes."

Jørgen Kolter, Formand for Taastrup FC, er glad for initiativet og nævner, at det glæder ham, at foreningslivet kan facilitere institutionerne i kommunen og ser det gerne udvidet til også at omfatte andre grupper, herunder SFO eller fritidsklubber. Derudover påpeger Jørgen Kolter, at klubbens gode faciliteter som udgangspunkt er ledige i dagtimerne på hverdage.

Luk