Flot sejr til HS1 trods undertal i store dele af kampen

image
Michael Sørensen
03. september 2023 kl. 20:59

Efter en acceptabel start på den nye sæson med eet nederlag og een sejr skulle TFC fredag aften møde Fredensborg på stadion i Taastrup Idrætspark.

TFC kom udmærket fra start og havde efter 10 minutter et godt forsøg, som dog blev pareret af Fredensborgs målmand.

Efter et kvarters spil tog kampen en for TFC uheldig udvikling, da holdets målmand Oliver Lip blev udvist med direkte rødt kort. Lip kom lidt skævt ud i en indgriben og han hægtede efter dommerens vurdering modstanderen. Heldigvis for TFC skete episoden lige uden for straffesparksfeltet. Det efterfølgende frispark blev pareret i TFC’s opdækning.
Angriberen Mathias Jensen blev sat på mål og TFC måtte spille med 10 mand i resten af kampen. Den resterende del af første halvleg var TFC temmelig presset, men holdet forsvarede sig flot og holdt Fredensborg fra større målchancer. Kort før pausen fik Fredensborg udvist en spiller i 10 minutter. TFC sagde tak for muligheden nu hvor holdene var lige mange spillere på banen. Mickey Mikander headede et perfekt hjørnespark fra Daniel Janum i mål til halvlegsføring på 1-0 til TFC. Ikke helt fortjent efter spil og chancer, men godt fightet af TFC.

Fra 2. halvlegs start intensiverede Fredensborg deres pres mod TFC’s mål. De havde nogle gode forsøg, hvor deres vævre driblere forsøgte at komme igennem, men de blev som regel tacklet i sidste øjeblik inden de fik afsluttet. De gange det lykkedes at få afsluttet, reddede reservemålmanden Mathias Jensen glimrende forsøgene. Fredensborg havde 15-20 hjørnespark i 2. halvleg. Gode indadskruede spark, men TFC’s hovedstødsstærke forsvarere fik hver gang headet bolden ud af farezonen.

Midt i 2. halvleg kom TFC lidt bedre med i spillet og fik etableret nogle gode forsøg. Efter 78 minutter blev Mickey Mikander spillet helt fri med målmanden, der dog flot parerede Mickeys ellers udmærkede forsøg. TFC opretholdt presset og kort tid efter blev det 2-0 til TFC. Fredensborg fik ekspederet bolden væk, men den faldt ned til Kasper Lind Wessel Larsen et pænt stykke uden for straffesparksfeltet. Kasper helflugtede bolden i mål tæt op af den ene stolpe. Et utroligt flot mål af den kun 18 årige spiller i hans kun 2. kamp for TFC.
Fredensborg pressede herefter endnu mere på, men TFC stod godt imod indtil 3 minutter inde i overtiden, hvor det lykkedes for Fredensborg at få reduceret til 1-2. Heldigvis holdt TFC stand i det sidste minut, hvorefter holdet kunne juble over sejren på 2-1.

Vi må nok indrømme at sejren til TFC ikke var helt fortjent efter fordeling af spil og chancer, men TFC leverede en utrolig flot figtherindsats. Der var virkelig tale om en helstøbt holdindsats.

Klub 120 valgte reservemålmanden Mathias Jensen som kampens spiller hårdt presset af Mickey Mikander.

TFC spiller kamp allerede på tirsdag i pokalturneringen på stadion i Taastrup Idrætspark. Kampen starter allerede kl. 17:00. Modstanderen er FA 2000 fra Frederiksberg. FA 2000 spiller i 2. division. Det bliver en hård kamp for TFC. Hvis det skulle lykkes for TFC at vinde denne kamp, vll det være første gang i klubbens historie at holdet er nået frem til 3. runde i DBU's Pokalturnering. Vi håber at rigtig mange vil møde op og bakke TFC op på tirsdag.

Næste turneringskamp spilles på lørdag den 9. september kl. 12:00 i Birkerød.